Patiëntenquête

Een aantal patiënten heeft in 2013 en 2016 een vragenlijst ingevuld met vragen over Huisartsenpraktijk Uil en Pols. Hieronder leest u de belangrijkste conclusies.

Gebouw

Volgens veel patiënten moest het gebouw worden opgeknapt. Wij hebben daarom de binnenkant laten schilderen. En de wachtkamer opnieuw ingericht. In 2017 laten we ook de buitenkant van het gebouw schilderen.

Privacy

Veel patiënten vonden het niet prettig om vertrouwelijke gesprekken te voeren aan de balie. Andere patiënten konden deze gesprekken namelijk soms horen. Telefoongesprekken worden daarom bijna niet meer aan de balie gevoerd. We onderzoeken ook of we een goede geluidsisolatie kunnen aanbrengen. Zodat de privacy van patiënten nog beter is gegarandeerd.

Openingstijden

De meeste patiënten gaven aan tevreden te zijn met de spreekuren. Er zijn nu zelfs extra spreekuren op dinsdagochtend en donderdagochtend tussen 7.00 en 8.00 uur ’s ochtends. De praktijk is tegenwoordig maximaal 7 weken per jaar gesloten wegens vakantie of nascholing.

Telefonische bereikbaarheid

Alle patiënten gaven aan dat de praktijk overdag goed bereikbaar is bij spoed. Toch moeten patiënten soms wachten aan de telefoon. Dat is vervelend. Daarom is er een nieuwe telefooncentrale gekomen. Hiermee kunnen we patiënten sneller doorschakelen. Er is ook een extra doktersassistente, zodat wachttijden zo kort mogelijk blijven.

Wachttijden

Wachten op de huisarts is vaak vervelend. Maar helaas niet altijd te voorkomen. Bijvoorbeeld vanwege een spoedgeval. Of omdat er onverwacht meer tijd nodig is om een andere patiënt te helpen. We geven de wachttijd op borden aan bij de doktersassistentes. Op dit moment zijn er in onze praktijk gemiddeld 5 patiënten per uur. Het landelijke gemiddelde is 6 patiënten per uur.

Duur consult

Veel patiënten willen meer tijd op het spreekuur. Wij zullen voortaan duidelijker aangeven dat u om meer tijd kunt vragen als u telefonisch een afspraak maakt. De doktersassistente vraagt daarom bij het maken van de afspraak wat er precies aan de hand is.